MENU

MBO Weer geslaagd: The Big Run - Hardlopen voor Hulphond Nederland

Een kleine vierhonderd hardlopers en honderd honden deden op 6 oktober mee aan de geslaagde tweede editie van The Big Run. De deelnemers trotseerden het onstuimige weer, genoten van de prachtige omgeving van het Brabantse Herpen én steunden de opleiding van hulphonden.

Lopers konden kiezen uit vier afstanden: 2, 5, 10 en 21 kilometer. Op de eerste twee afstanden mochten hun honden mee. Na de finish verzamelden de deelnemers zich op het opleidingscentrum van Hulphond Nederland. Daar stonden foodcaravans klaar, verzorgde FenderLee de livemuziek, en konden de honden bijkomen in een Doggy Lounge.

Aandacht en steun voor hulphonden

Met hun deelname aan The Big Run steunden de lopers de opleiding en de inzet van hulphonden. De organisatiekosten van het evenement werden gedragen door de founding partners Athlon, P5COM en Royal Canin. Daardoor gaan alle opbrengsten direct naar het opleiden van meer hulphonden. Dat is hard nodig, want de vraag naar hulphonden is groter dan het aanbod. Hulphonden zijn steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie, posttraumatische stressstoornis (PTSS), of gedrags- of psychische problemen.

P5COM’ers lopen mee

P5COM en Hulphond Nederland werken inmiddels ruim zes jaar samen. Omdat het zo’n goed doel is, én omdat de werkwijzen zo op elkaar lijken. Managing partner Paul Arakelian zei daar eerder over: ‘Het kost veel tijd en inspanning om een hond te trainen, maar als een hond in een gezin is, is het effect meteen zichtbaar. Dat lukt dankzij hoge kwaliteit, bewezen methodieken en innovatie. En dat is ook de kern van onze manier van werken.’ Natuurlijk liep ook dit jaar weer een groot aantal P5COM’ers zelf mee. Hieronder zie je een impressie.