MENU

GRZ Zorggroep Meander ‘Onze doelen - gezonde bedrijfsvoering en hogere kwaliteit - hebben we absoluut gehaald’

De revalidatiezorg van Zorggroep Meander stond in 2022 onder druk. Processen en procedures waren niet helder, er was een eilandjescultuur en de organisatie schreef rode cijfers. Vandaar dat ze contact zocht met P5COM.

Expert in GRZ

‘We beginnen altijd met een grondige analyse’, legt Project Director Lars Tomson uit. ‘We willen weten én begrijpen wat er gebeurt. Om dit organisaties hier nog beter mee te kunnen helpen, hebben we een aantal jaren geleden de GRZ-benchmark ontwikkeld. Hiermee kunnen zorgaanbieders verschillende parameters zoals aantal ligdagen en inzet professionals vergelijken met andere aanbieders. En zo definiëren waar verbeterpotentieel zit.’

Uiteindelijk gaat het erom of datgene wat je wilde – een financieel gezonde bedrijfsvoering en hogere kwaliteit – gelukt is. En dat is absoluut het geval.

Blijvende verbetering

Bij ZorgGroep Meander kwamen uit de analyse vijf verschillende verbeterpunten. Bijvoorbeeld op het gebied van instroom, de kwaliteit van zorgpaden en multidisciplinaire overleggen. Onder begeleiding van P5COM gingen zorg en behandelaren samen om tafel. En toen bleek: als iedereen mee mag denken, kun je tot constructieve veranderingen komen.

Het resultaat mag er zijn én is gebleven. Ook ruim een half jaar na de afronding. Charles Laurey, interim-directeur Zorggroep Meander : ‘Uiteindelijk gaat het erom of datgene wat je wilde – een financieel gezonde bedrijfsvoering en hogere kwaliteit – gelukt is. En dat is absoluut het geval.’

Bekijk hieronder hoe de mensen van Meander dit bijzondere traject ervoeren: Zo haalde Zorggroep Meander Haar doelen.

P5COM GRZ-benchmark

Meer weten over de P5COM GRZ-benchmark, of een demo aanvragen? Ga naar onze benchmark-pagina. In ons whitepaper Excellente én efficiënte geriatrische revalidatiezorg leest u hoe u KPI’s haalt en uw kwaliteit van zorg verbetert.