MENU

Managing Consultant

Mariëtta Bertleff

Pragmatisch chirurg en bedrijfskundige die bestuurders en artsen helpt elkaar te verstaan

Managing Consultant

Mariëtta Bertleff

Pragmatisch chirurg en bedrijfskundige die bestuurders en artsen helpt elkaar te verstaan

Pragmatisch chirurg en bedrijfskundige …

Mariëtta is opgeleid tot plastisch chirurg, en volgde daarna nog een fellowship handchirurgie. Toen ze vervolgens praktijken voor handchirurgie opzette, maakte ze kennis met de bedrijfskundige en managementkant van de zorg. Dat smaakte naar meer, dus volgde ze ook een master bedrijfskunde. Nu combineert ze met veel plezier chirurgie met consultancy. Dat doet ze pragmatisch (‘chirurgen zijn vaak goed in oplossingsgericht denken’) en altijd met een scherp oog voor de patiënt.

Na haar werk golft Mariëtta, of blogt ze over wijn. Omdat het leuk is, én omdat het haar helpt op de weg naar haar volgende wijndiploma.

… die bestuurders en artsen helpt elkaar te verstaan

In ziekenhuizen kunnen veel dingen anders, ziet Mariëtta. ‘Qua productiviteit, efficiëntie, kwaliteit … Uiteindelijk is verbetering daar ook in het belang van de patiënt. De vraag is alleen: hoe bereik je dat?’ Daar willen artsen en bestuurders nog wel eens anders over denken. Mariëtta helpt ze elkaar te begrijpen, en zorgt vervolgens voor breed gedragen, succesvolle verandertrajecten.

Recente artikelen van Mariëtta Bertleff

Van kosten naar consensus: anders werken met TDABC

Wilt u weten wat een P5COM-consultant voor u kan betekenen?

Of u nu een betere liquiditeit wilt, of tevredener klanten, of beter presterende teams. En of u nu bij een gemeente werkzaam bent, of in zorg, onderwijs, of bouw. Er is bijna altijd een consultant van P5COM die u kan helpen. Dat leest u ook terug in onze casussen. En dat hoort u van onze opdrachtgevers. Maar u kunt er ook gewoon met ons over praten.

Neem contact op