MENU

MBO P5COM en Hulphond Nederland - Inspiring Performance

Organisaties helpen om het beste in zichzelf naar boven te halen, en blijvend goede prestaties te leveren. Dat is het doel van P5COM. We werken daarbij vanuit een grote maatschappelijke betrokkenheid. Die betrokkenheid maken we onder meer concreet met ons partnerschap met Hulphond Nederland. Zij helpen net als wij om mensen te laten functioneren op de toppen van hun kunnen én daar plezier aan te beleven. Dankzij hoge kwaliteit, bewezen methodieken en innovatie.

Functioneren op de toppen van je kunnen …

Hulphond Nederland helpt mensen met een lichamelijke beperking of geestelijke zorgvraag om hun zelfredzaamheid en veiligheid te vergroten. Zo zorgen honden die meer dan zeventig praktische vaardigheden beheersen ervoor dat mensen in een rolstoel thuis kunnen blijven wonen, zonder afhankelijk te zijn van zorg. En zorgen signaleringshonden dat iemand met epilepsie weer op pad kan. Mensen met een posttraumatische stressstoornis hoeven hun nachtmerries niet uit te dromen, omdat de hond hen wakker maakt zodra die onrust ziet. Hulphonden worden ook ingezet bij therapie voor mensen met onder meer gedrags-, emotionele of psychiatrische problemen, autisme of een (licht) verstandelijke beperking. Zo helpen hulphonden jaarlijks zo’n duizend kinderen en volwassenen én hun omgeving aan een merkbaar betere kwaliteit van leven.

Zo helpen hulphonden jaarlijks zo’n duizend kinderen en volwassenen én hun omgeving aan een merkbaar betere kwaliteit van leven.

Merkbaar betere kwaliteit is ook waar het P5COM om gaat. Organisaties die met ons aan de slag gaan, zien hun klanttevredenheid met dik 20 procent stijgen, verdienen in bijna driekwart van de gevallen de investering nog tijdens de looptijd van een project terug, en hebben gemiddeld een return on investment van 3:1. En – minstens zo belangrijk – medewerkers gaan weer met plezier naar hun werk, omdat ze weer kunnen doen waar ze voor gekozen hebben. Zonder gedoe en mét resultaat.

… dankzij hoge kwaliteit, bewezen methodieken en innovatie

P5COM en Hulphond Nederland werken vanuit dezelfde filosofie. De basis is een kwalitatief hoogwaardige organisatie, die werkt met bewezen methodieken en die altijd op zoek is naar nieuwe mogelijkheden.

Iedere hulphond doorloopt een intensieve opleiding van deskundige medewerkers van Hulphond Nederland. Zij zorgen ervoor dat iedere hond de tweejarige opleiding krijgt die het beste bij hem past, zodat hij later optimaal kan presteren. De opleiding is gebaseerd op methodieken die ontwikkeld worden in het expertisecentrum van Hulphond Nederland. Datzelfde expertisecentrum zoekt en test steeds nieuwe mogelijkheden. Vaak in samenwerking met universiteiten. Zodat Hulphond Nederland steeds meer mensen steeds beter kan helpen.

Professionals van P5COM ontwikkelen voortdurend operational en service excellence binnen organisaties. Zo helpen we organisaties bijvoorbeeld hun klant- én medewerkerstevredenheid te verhogen, de financiële resultaten te verbeteren en hun arbeidsmarktpositie te versterken. Een groep professionals van P5COM ontwikkelt daarnaast innovatieve verbeterconcepten voor operationele en service excellence om deze weer beschikbaar te maken voor onze klanten. Dit doen ze in het People Excellence Lab.